Kalynan suurin toimitus tähän asti yhteistyössä Frejan kanssa 

Vuoden vaihteessa pystyimme yhteistyössä Freja Transport & Logistics Holdingin ja ukrainalaisen kuljetusliikkeen kanssa maksutta kuljettamaan Ukrainaan kolme kontillista tavaraa, joissa oli mm. viisi tonnia lämpimiä vaatteita, parisen kymmentä sairaalasänkyä ja pöytää, pyörätuoleja, rollaattoreita, satoja maakuualustoja, naamioverkoiksi solmittavia kalaverkkoja sekä kaksi tehokasta generaattoria.

Generaattorit lahjoittivat Ateneum Helsingissä sekä Nassab Ab Oravaisissa. Ateneumin lahjoittaman generaattorin teho oli 85 kwh, ja Nassabin generaattorin teho 120 kwh. Sängyt ja apuvälineet lahjoitti mm. Pohjanmaan hyvinvointialue. 

Suuri ja nöyrä KIITOS hyvästä yhteistyöstä Frejalle ja ukrainalaiselle yritykselle sekä kaikille niille, jotka ovat lahjoittaneet tavaraa ja täyttäneet autot! Tämä oli merkittävä teko Ukrainan auttamiseksi!

Kiitämme myös Ukrainassa toimivaa aatteellista ”Wave of Good” –järjestöä, joka huolehti toimituksesta. He varmistivat, että Bahmutista pakoon lähteneet ukrainalaiset saivat lämpimiä vaatteita, tarvikkeita ja ruokaa.

Sairaalasängyt ovat nyt käytössä Monastyryschessa sijaitsevassa sairaalassa. Rollaattoreita ja pyörätuoleja lähetettiin Chersonin sairaalan niille osastoille, jotka ovat vielä käytössä.

Ateneumin lahjoittama generaattori asennetaan vesilaitokseen. Generaattorien avulla pystytään takaamaan toimiva vesihuolto myös sähkökatkoksen sattuessa. Nassabin lahjoittamaa generaattoria on tarkoitus käyttää kaupungin lämpöjärjestelmän ylläpitämiseksi, erityisesti toistuvien ja välillä pitkienkin sähkökatkosten aikana.

Ateneumin lahjoittama generaattori
Useat kuormat haettiin Vöyriltä ja pakattiin kuormalavoille Vaasassa. Freja auttoi tässäkin.
Nassab Ab:n lahjoittama tehokas generaattori
Reilut viisi tonnia lämpimiä vaatteita ja neuleita, jotka tulivat lahjoituksina hyväsydämisiltä ihmisiltä eri puolella Suomea.  KIITOS!

Kalynan toimitus perillä Monastyryschessä ja Chersonissa. Jatkamme tarvikkeiden ja varusteiden toimittamista Chersoniin rakennettavaan sairaalaan. Kaikenlaisia sairaanhoitovälineitä ja -tarvikkeita tarvitaan

Lisää samasta aiheesta