Miten iso lahja pieneltä tytöltä

Eräänä iltana luin viestin Pohjanmaalta olevalta äidiltä, ”minun 7-vuotias tyttäreni, Adelina, haluaisi askarrella joulukalenterin ukrainalaiselle tytölle, luuletko että sellaiselle on tarvetta?”

Silmäni täyttyivät kyynelistä, ilon- ja kiitollisuuden kyynelistä. Adelina on vain 7-vuotias ja osoittaa enemmän empatiaa ja huomavaisuutta kuin monet meistä aikuisista.

Adelina edustaa minulle niitä pohjanmaalaisia lapsia, jotka ovat osoittaneet anteliaisuuttaan ja empatiaansa niin Pohjanmaalle vasta saapuneille ukrainalaiselle kuin myös Ukrainassa vapautemme puolesta taisteleville sotilaille.

Tämä pieni tyttö tekee eleen, joka on paljon enemmän kuin ”pelkästään” joulukalenteri. Tämä on varmasti monelle pieni asia, mutta perheelle, joka on paennut ohjuksia ja joka voi lohduttaa lapsiaan sanomalla, että ”kaikki on taas pian hyvin”, on tämä paljon enemmän kuin joulukalenteri.

On todella tärkeää, että me aikuiset näytämme omalla esimerkillämme, kuinka olla lähimmäinen toinen toiselle, kuinka voimme ojentaa auttavan käden avun tarpeessa olevalle. 

Haluan rohkaista teitä näyttämään tuleville polville miltä haluamme maailman näyttävän ja kuinka toivomme meitä kohdeltavan elämän vaikeina hetkinä. Lämpimät kiitokset sinulle, Adelina, tuestasi Ukrainalle. Toimit hienona esikuvana meille kaikille. Kiitos!

Adelinan joulukalenteri on nyt matkalla Ukrainaan. Se on matkalla lapselle, joka kärsii brutaalista sodasta ja on joutunut pakenemaan kodistaan. Tällä lahjalla Adelina tulee antamaan toivoa, rakkautta ja iloa lapselle, joka tarvitsee sitä näinä aikoina.

– Anastasiia Galchenko

Lisää samasta aiheesta