Kaksi päivää sodan syttymisen jälkeen ryhtyivät yksityishenkilöt Vöyrinseudulla keräämään lääkkeitä, ensiaputarvikkeita, ruokaa ja muita tarvikkeita toimitettavaksi Ukrainaan.

Samat linja-autot, joilla olemme toimittaneet tarvikkeita Ukrainaan, palaavat Suomeen mukanaan sotaa pakenevia ukrainalaisia. Kiitos suomalaisten ja yritysten, jotka ovat lahjoittaneet rahaa, jotta polttoainekustannukset on saatu maksettua. Lauttayritys on tarjonnut ilmaisen matkan linja-autoillemme ja pakolaisille

Avustuskuljetukset jatkuvat Ukrainaan niin pitkään kuin tarvetta on. Kaikkea näkkileivästä sairaanhoitotarvikkeisiin on lahjoitettu. Olemme kyenneet lahjoittamaan jopa kaksi pakettiautoa ja ambulanssin. Avuntarve on suuri ja uudet toimitukset lähtevät matkaan aina kun seuraava auto saadaan täytettyä tarvikkeilla.

Apu pääsee perille
Suomessa ja Vöyrinseudulla on asunut useita ukrainalaisia vuosikausien ajan. Kiitos heidän on yhdistyksellä yhteyksiä Ukrainaan. Toimivat verkostot viranomaisiin, organisaatioihin ja sairaaloihin on saatu rakennettua. Toimitukset menevät suoraan tarvitsijoille Ukrainassa. Pohjalaiset vapaaehtoiset jättävät henkilökohtaisesti tavaralahjoitukset vakiintuneille kumppaneille ja henkilöille. Kaikkien toimitusten perillepääsy todennetaan kuvin ja kirjein.

Työmme ja toimintamme on voittoa tavoittelematonta

Toimimme yhteistyössä muiden vapaaehtoisjärjestöjen kanssa, mm. Zhytomyr Volunteer Headquarters ja Organisation for Peace And Development Ukraine,

https://www.facebook.com/VolunteerHQ.ZT

https://post.zt.ua/…

Kaikki alkoi, kun kolme ystävystä Olena Galchenko, Katarina Heikius ja Benita Öling halusivat tehdä jotakin Ukrainan hyväksi. Työn käynnistyttyä halusi yhä useampi olla mukana auttamassa Suomessa ja Ukrainassa. Varmistaaksemme paremman organisoinnin ihmisten auttamishalulle, perustimme yhdistyksen Finland Ukraina Ostrobotniia Kalyna. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on:

  • Toimittaa apua Ukrainaan ja ukrainalaisille
  • Auttaa Suomeen asettuvia ukrainalaisia integroitumaan
  • Edistää kulttuurista ymmärrystä Ukrainan ja Suomen välillä