Transporthjälp och värdefulla donationer

Kalyna fick i februari 2023 låna en av Nykarlebybuds stora lastbilar. Med hjälp av Håkan Wiklund och Christer Sjöblom kördes lastbilen ner till Polen. Bränslekostnaden kunde täckas med hjälp av donationer. 

Lasten bestod av Wasa Dredgings-, Tor-Björn Backlunds- och Johan Näses stora kraftfulla generatorer. Utöver det lastades bland annat sjukhussängar, rullatorer, kraftfulla powerbanks och varma kläder. Varorna är framme i Ukraina och en stor del av lasten är redan i full användning. Wasa Dredgings generatorer har installerats för att pumpa vatten i staden Monastyrysche. Generatorerna startas när elförsörjningen bryts.  

Nykarlebud i Nykarleby har gjort en stor insats för Ukraina ända sedan påsken 2022 då de lastade en av sina paketbilar med Kalynas donationer. Linda Frostdahl och Fredrik Sandvikkörde lasten till den ukrainska gränsen. Där möttes de av ukrainare som körde godset till slutdestinationen i Ukraina. Sen dess har de regelbundet hjälpt Kalyna med transporter i Österbotten. 

Vi säger TACK TACK TACK !! till alla er som hjälpt och hjälper Ukraina!

Riktigt kraftfull generatorer från Wasa Dredgning.

Göran Näse servar generatorn före avfärd. Göran har även donerat en Nissan Terrano. 

Donation av Tor-Björn Backlund

Tack Oravais hvc för rullatorerna och tack alla som donerat pengar till hand- och fotvärmare.

Donation från Wasa Dredging

Håkan Wiklund och Christer Sjöblom är duktiga chaufförer som det är ett nöje att samarbeta med. Christer var även ett varv till Polen veckan innan. Från Polen fortsatte lasten med ett ukrainskt transportbolag.

Påsk 2022 körde Linda och Fredrik från Nykarlebud Kalynas första paketbilstransport. Sen dess har vi samarbetat.

Relaterade artiklar