Nominering till Årets österbottning för Ukrainahjälpen

Katarina Heikius från ”Vörånejden – tillsammans för Ukraina” och föreningen Finland Ukraina Ostrobotniia Kalyna är en av de sex kandidater som nominerats till Årets österbottning 2022. Katarinas motto är ”om det finns en vilja finns det en väg”. När Katarina Heikius såg på sin 3-åring ligga tryggt och sova i sin säng fattade hon beslutet: hon måste göra något.

Det var februari och hon tänkte på alla barn som är på flykt från kriget i Ukraina och inte har en trygg säng att sova i.

Tillsammans med Olena Galchenko och Benita Öling startade Heikius gruppen ”Vörånejden – tillsammans för Ukraina”, som bland annat har samlat in förnödenheter och ordnat busstransporter för flyktingar från Ukraina till Österbotten. Sedan starten har verksamheten och frivilliga verksamheten har växt så mycket att de bildat föreningen Finland Ukraina Ostrobotniia Kalyna.

Se alla nomineringar och hur man kan rösta: https://www.obotnia.fi/landskapet-osterbotten/aktuellt-fran-forbundet/vem-av-dem-ar-arets-osterbottning-2022

Vasabladet mera info

Relaterade artiklar