Duett Oleksandr Shevchenko och Henrik Perello

Stort tack till den ukrainsk-finska duon Oleksandra Shevchenko (Ukraina) och Henrik Perello (Finland). Det berömda stycket ”Melody” av Myroslav Skoryk de spelade på välgörenhetskonserten var väldigt vackert och känslosamt framfört.

Oleksandra Shevchenko är pianist, pianolärare och konsertmästare. År 2018 tog hon examen från Kharkiv National University of Arts uppkallad efter I.P. Kotlyarevsky.

I tio år arbetade hon som pianolärare och konsertmästare vid Mariupol School of Arts. Hennes elever har flera gånger blivit pristagare i nationella och internationella tävlingar.

Hon har bott i Finland sedan 2022 och deltar ofta i välgörenhetskonserter som solist, ackompanjatör och ensemblemedlem. Hon arbetar för närvarande som lärare vid Kuula-opisto i Vasa.

Henrik Perello (1969) började sina violinstudier 1979 hos den ukrainske violinisten professor Arkadiy Vinokurov och är nu en av Finlands mest kända violinister. Som konsertmästare har han arbetat i sex finska orkestrar och är för närvarande konsertmästare i Vasa stadsorkester. Han är också känd som en intressant violinist inom många musikstilar, inklusive flamenco och gypsy jazz. Som crossover-violinist är det framför allt argentinsk tango och tango nuevo som ligger honom varmast om hjärtat. Perello är aktiv som solist och kammarmusiker i olika ensembler. Som studiomusiker har Perello spelat in och släppt omkring två tusen spår.

Du kan se konserten på länken.

Insamlingen pågår fortfarande. Konsert för att hjälpa Ukraina

Finland Ukraina Ostrobotniia Kalyna.rf
FI02 3131 1002 4184 77
Mobil Pay 89580

Relaterade artiklar